Politika zasebnosti

I. SPLOŠNO

Spletno mesto lagerhof.eu in pripadajoče domen ter podstrani hranijo nekatere vaše osebne podatke. Ker se zavedamo pomena vaše zasebnosti bomo z vašimi osebnimi podatki upravljali s skladom z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Osebne podatke uporabljamo za pošiljanje e-novic, na katere ste naročeni ali pa za stik z vami preko kontaktnih obrazcev, za katera ste nam dali soglasje. Istočasno uporabljamo vaše osebne podatke za izboljšanje uporabniške izkušnje pri obisku naše spletne strani.

Ta politika zasebnosti vam želi dati jasen pregled nad tem, kako obdelujemo osebne podatke, ki jih posredujete, našo zavezanost k varovanju teh podatkov in vašimi pravicami in možnostmi, ki jih imate za nadzor naših osebnih podatkov in zaščite vaše zasebnosti.

II. RAZLIČNI POJMI

»Osebni podatki« so vse informacije, ki se nanašajo na vas in vas identificirajo osebno, bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so nam na voljo.

»E-novice« so elektronske novice, ki vsebujejo novice informativne narave, novice o ponudbah, dogodkih, promocijah in vse ostale novice.

»Spletna stran« se nanaša na vse spletne strani in spletna mesta na tej domeni. Zajema tudi strani, ki so na pod domenah in podstrani glavne domene. V primeru, da obstajajo različne končnice domene (npr. .eu, .com, .si) in je lastnik strani isti, velja ista politika zasebnosti.

»Kontaktni obrazec« se nanaša na obrazec kjer vnesete osebne podatke in sporočilo. Sestavljen je iz polij za vnos in gumba, ki pošlje podatke. Pred samim pošiljanjem pa morate odkljukati, da ste seznanjeni z Politiko zasebnosti.

III. UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Na spletni strani lahko preko kontaktnega obrazca pridobimo sledeče vaše osebne podatke:

  • Ime in priimek
  • E-mail naslov
  • Telefonska številka

Pred posredovanjem morate označit, da se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov.

IV. OBDOBJE HRANJENJA

Vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Splošne podatke pa hranimo do preklica ali zahteve do izbrisa.

V. IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno, da vstopimo v kontakt z vami, če ste nam poslali vprašanje preko kontaktnega obrazca ali pa, da vam pošljemo e-novice. Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretji osebi. Vsi, ki upravljajo z vašimi osebnimi podatki pa so seznanjeni z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in z njimi ravnajo v skladu z njim. Vaše podatke obdelujemo interno in v skladu z internimi določili. Vaše podatke obdeluje oseba, ki je zadolžena za področje namena vašega pošiljanja podatkov.

VI. PRAVICE UPORABNIKOV

Od lastnika spletne strani LAGERHOF d.o.o. kot upravljavca osebnih podatkov kadarkoli uveljavite naslednje pravice :

  • Pravica do obveščenosti - pregled uporabe osebnih podatkov
  • Pravica dostopa - posamezniki bodo imeli pravico natančno vedeti, kakšne informacije imajo o njih in kako se obdelujejo.
  • Pravica do popravka - posamezniki bodo upravičeni do popravkov osebnih podatkov, če so netočni ali nepopolni.
  • Pravica do brisanja - znana tudi kot »pravica do pozabljenosti«, se nanaša na pravico posameznika do izbrisa ali odstranitve osebnih podatkov brez potrebe po posebnem razlogu, zakaj to želijo.
  • Pravica do omejitve obdelave - posameznikova pravica do blokade ali zatiranja obdelave njihovih osebnih podatkov.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov - to omogoča posameznikom, da obdržijo in ponovno uporabijo svoje osebne podatke za svoj namen.
  • Pravica do ugovora - v določenih okoliščinah imajo posamezniki pravico nasprotovati svojim osebnim podatkom, ki se uporabljajo. To vključuje, če družba uporablja osebne podatke za namene neposrednega trženja, znanstvenih in zgodovinskih raziskav ali za opravljanje nalog v javnem interesu.
  • Pravice avtomatiziranega odločanja in profiliranja - BDP je uvedel zaščitne ukrepe za zaščito posameznikov pred tveganjem, da bi bila možna škodljiva odločitev brez človekovega posredovanja. Na primer, posamezniki se lahko odločijo, da ne bodo predmet odločitve, če ima posledica pravni vpliv na njih, ali pa temelji na avtomatizirani obdelavi.

VII. POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov luka@lagerhof.eu. Moje pravice lahko tudi uveljavim v pisni obliki na naslov lastnika domene ali blagovne znamke.

VIII. IZJAVA O VAROVANJU ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI UPORABNIKOV

Upravljavec vaših osebnih podatkov ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov trgovca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi na spletne novice ali v kontaktnem obrazcu, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Lastnik spletne strani podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal.

IX. PIŠKOTKI

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke preberite navodila uporabe spletnega brskalnika, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Z onemogočanjem piškotkov ne garantiramo pravilnega delovanja spletne strani. Nekatere funkcije bodo mogoče onemogočene ali ne bodo pravilno delovale.

X. SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Opis Trajanje
CONSENT Za privolitev uporabe piškotkov trajni
1P_JAR Za persionalizirane oglase 1 dan
PH_HPXY_CHECK domenski za preprečevanje brute force napadov trajni
_ga uporablja se za razlikovanje uporabnikov 2 leti
_gat_gtag_UA_* Identifikacijska koda spletnega mesta za sledenje obiskom 2 leti
_gid uporablja se za razlikovanje uporabnikov 24 ur
cookieNotice Za privolitev uporabe piškotkov trajni

Več o Google Analytics piškotkih.

XI. KONČNA DOLOČILA

Ta politika zasebnosti je v veljavnosti od Julij 2019 do preklica. Pridržujemo si pravico do spremembe te politike zasebnosti.